Ціна на електроенергію підніметься 1 грудня: хто буде платити більше

25.11.2020, 20:51
90045

В Україні подорожчає вартість транспортування електроенергії на підприємства промисловості на 30% вже з 1 грудня 2020 року. Експерти кажуть, що швидке підвищення вартості світла стане ударом не тільки для промисловості, але і для простих українців, оскільки вплине на курс долара й інфляцію. Таку думку висловив президент об’єднання “Укрметалургпром” Олександр Каленков.

Читайте також: В Україні різко зросте ціна на доставку газу: деталі

Коментуючи відповідне рішення Нацкомісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЭКУ), експерт нагадав, що не так давно, влітку 2020 відбулося підвищення вартості електроенергії в 1,5 раза. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“Мова йде про чергове підняття цін на транспортування електроенергії. Останнє таке підвищення було влітку цього року – в 1,5 раза. Зараз з 1 грудня піднімається ще ціна транспортування електроенергії на 30%. Заплатять за це всі. Помилково припускати, що це торкнеться тільки промисловості. У підсумку це все одно перейде на вартість товарів для кінцевих споживачів і за це заплатять всі громадяни країни”, – підкреслив Каленков.

Також експерт наголошує, що конкурентоспроможність українських товарів на міжнародному ринку буде знижена за рахунок необхідності підвищення вартості продукту.

“Ми менше зможемо продати на світових ринках металопродукції – однієї з основних статей нашого експорту. Це вплине і на курс, і на інфляцію. Тут негативний вплив на громадянина України не тільки через підвищення цін на електроенергію, але й опосередковано, коштом зменшення надходжень у бюджет, тиску на курс, збільшення інфляції”, – зазначив президент об’єднання “Укрметалургпром”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com