Ціни на газ можуть почати різке зростання через зупинку “Північного потоку” – Bloomberg

4.09.2022, 12:01
126852

Європейські ціни на газ можуть наблизитися до максимумів, встановлених у серпні після того, як Росія заявила, що її ключовий трубопровід до Європи – “Північний потік” – не відновить постачання.

Читайте також: Росія вже 5 днів активно перекидає до Криму техніку і війська

Про це пише видання Bloomberg з посиланням на інвестиційну компанію Goldman Sachs Group.

На думку аналітиків, ця новина, ймовірно,” знову посилить невизначеність на ринку щодо здатності Європи управляти сховищами протягом зими” і сприятиме “значному ралі від понеділка, яке потенційно імітуватиме серпневі максимуми”.

Європа нарощувала свої запаси газу, намагаючись підготуватися до перспективи припинення постачань з боку Росії, і має запас газу принаймні на частину зими. Ситуація може погіршитися, коли запаси скоротяться, особливо ближче до кінця опалювального сезону, або якщо вдарить різке похолодання.

Ціни на газ нещодавно знизилися та показали найбільше падіння за тиждень після того, як дані показують, що Європа досягла своєї мети щодо заповнення сховищ на два місяці раніше наміченого.

Однак в Goldman Sachs вважають, що потенційне шокове зростання цін буде короткочасним. Європа зможе стабілізувати вартість газу на рівні трохи вище поточної — приблизно 215-230 євро за мегават-годину.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com