Цього разу ближче до Польщі: Росія готується до чергових військових навчань

20.11.2022, 18:00
131261

Балтійський флот Росії проведе масштабні військові навчання у Калінінградській області, що поблизу польського кордону.До навчань залучать авіацію, ППО, танки та моторизовані стрілецькі одиниці.

Читайте також: Експерт заявив про проблеми з озброєнням у Росії: “Очевидно, що запасів немає”

Про це повідомляє польське видання WP Wiadomości.

“У зимовий період на полігонах Балтійського флоту планується провести кілька десятків масштабних навчань різного рівня за участю танкових і мотострілкових підрозділів, підрозділів ППО та зв’язку, артилерії та розвідки, а також а також авіаційний флот”, – йдеться в повідомленні пресслужби Балтійського флоту.

У складі Балтійського флоту в Калінінградській області вже кілька років діє 11-й армійський корпус. Це формування нещодавно було посилено новою мотострілецькою дивізією. За словами російських військових, це відповідь на “посилення активності НАТО біля кордонів Росії”.

Останні військово-морські навчання в Балтійському морі, поблизу Калінінградської області Росії, відбулися в червні поточного року. У Міноборони Росії тоді повідомляли, що кораблі Балтійського флоту “виконували навчальні завдання в області оборони морських шляхів і базування флоту”. Всього в навчаннях брали участь 60 кораблів і 40 літаків, які також частково проходили на суші на полігонах в Калінінградській області.

До слова, протяжність кордону Польщі з РФ – 205 км. Також є морська лінія – 32 км. Місто Олштин на північному сході Польщі належить до зони дії режиму малого прикордонного руху з Калінінградською областю.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com