ЦВК дозволила громадянам без прописки голосувати на виборах

11.06.2020, 18:20
75174

Центральна виборча комісія затвердила Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, таким чином громадяни без прописки зможуть брати участь у виборах. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Читайте також: Переселенці зможуть голосувати на місцевих виборах за місцем проживання – ЦВК

“Центральна виборча комісія своєю постановою затвердила Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання. У такий спосіб ЦВК зробила черговий важливий крок на шляху виконання одного із своїх пріоритетних завдань – надання можливості волевиявлення ще одній категорії виборців”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, постанова, що встановлює процедуру визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання, набере чинності з 1 липня 2020 року.

У ній вказано, що орган ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) може визначити виборчу адресу виборця без прописки за місцем його фактичного проживання.

Для цього виборцю необхідно звернутися до органу ведення ДРВ за місцем свого фактичного проживання на території України із заявою:

щодо включення до ДРВ – у разі якщо громадянин України, якому виповнилося 18 років, виявив, що його не включено до нього;

Читайте також: Стало відомо, коли в Україні пройдуть місцеві вибори

щодо зміни виборчої адреси – у разі, якщо запис про виборця міститься у ДРВ, але він вибув із зареєстрованого місця проживання.

У ЦВК уточнили, що таку заяву можна подати як у паперовій, так і в електронній формі через інтернет.

Також потрібно враховувати, що вказані заяви можна подавати у міжвиборчий період та у перші п’ять днів виборчого процесу. Водночас виборець, якому органом ведення ДРВ вже було визначено виборчу адресу за фактичним місцем його проживання, може звернутися із новою заявою щодо чергової зміни не раніше ніж через 180 днів після внесення першої до ДРВ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com