ЦВК дозволили замовляти бланки бюлетенів без проведення тендерів

7.06.2019, 13:12
28186

Мінекономрозвитку дозволило Центральній виборчій комісії укладати прямі договори для підготовки до позачергових парламентських виборів. Про це повідомили у прес-службі міністерства.

Читайте також: Партія “Слуга народу” перенесла свій з’їзд

“Набув чинності наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі, який дозволяє ЦВК тимчасово розбивати великі закупівлі на малі та укладати прямі договори (без оголошення тендеру)”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таким чином ЦВК має можливість замість проведення довготривалих відкритих торгів, які мають ризик бути завершені вже після 21 липня, оперативно укласти необхідні договори та оприлюднити інформацію про них в системі закупівель Prozorro, що дозволяє вчасно та якісно підготуватися до позачергових виборів народних депутатів 21 липня.

Окрім цього Мінекономрозвитку пояснило, що норми закону “Про публічні закупівлі” не поширюються на виготовлення бланків документів, які мають спеціальні елементи захисту, а також бланків документів суворої звітності (виборчих бюлетенів).

“Не може бути жодних сумнівів у тому, що ЦВК друкує саме бланки документів, а не самі документи. Тож, у ЦВК немає потреби проводити відкриті торги на закупівлю послуги друку бюлетенів”, – додали у міністерстві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com