ЦВК назвала кількість кандидатів, яким відмовили у реєстрації

5.02.2019, 09:35
10543

Центральна виборча комісія повідомила, скільком кандидатам було відмовлено у реєстрації на президентську гонку. Найчастіша причина відмови – відсутність грошової застави у розмірі 2,5 мільйона гривень.

Читайте також: Волкер: Росія хоче вплинути на вибори в Україні

Станом на 4 лютого, Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації  24 особам, які планували балотуватись на посаду президента України.

Про це повідомив речник ЦВК Костянтин Хівренко, повідомляє ТСН з посиланням на “Громадське”.

За словами Хівренка, підстави для відмови – “тривіальні”. “Зазвичай підстави такі: не внесення грошової застави у розмірі 2,5 мільйона гривень, неповний перелік документів із тих, що передбачені законодавством, помилки і неточності в документах”, – зауважив він.

“Були пару прецедентів, коли це надсилалось поштою або електронною поштою”, – підсумував  спікер.
Нагадаємо, 3 лютого Центральна виборча комісія завершила прийом документів для реєстрації кандидатами на виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Загалом документи подали 89 осіб, причому 17 із них – в останній день подання документів. Зокрема, йдеться про журналіста Дмитра Гнапа та нардепа Надію Савченко, документи замість якої до Центрвиборчкому принесла її сестра, причому без застави у 2,5 млн грн.

Зараз у ЦВК є ще час для розгляду всіх поданих заявок. Цей термін спливе 8 лютого включно, а вже 9 лютого Центрвиборчком мусить оприлюднити остаточний список кандидатів у президенти України.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com