ЦВК відмовила в реєстрації на вибори до ВР втікачеві Онищенку

15.06.2019, 19:18
29332

Народний депутат Олександр Онищенко, який втік з України та наразі перебуває поза її межами, має намір найближчим часом повернутися. Також політик заявив, що йде на вибори до Верховної Ради. У ЦВК розглянули подані Онищенком документи і – відмовили в реєстрації.

Читайте також: Нардеп-втікач Онищенко повертається до України, аби взяти участь у виборах до парламенту

Олександр Онищенко, який перебуває за межами України і якого НАБУ підозрює в організації корупційної схеми, дійсно подав документи для участі у позачергових парламентських виборах. Це підтвердила в ефірі “5 каналу” секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька 15 червня, пише “24 канал”.

Цього ж дня, 15 червня, прес-служба ЦВК повідомила, що Комісія розглянула заяву Онищенка та ухвалила рішення.

“Комісія відмовила Онищенку, оскільки ним не дотримані вимоги Конституції і виборчого закону про проживання в Україні протягом останніх 5 років”, – мовиться у повідомленні ЦВК.

Цікаво, що свою відсутність в Україні політик пояснив тим, що його делегували для участі у кінних змаганнях закордоном.

Тим часом, українські ЗМІ поширили інформацію, що у цьому ж окрузі висуватиме свою кандидатуру й гімнастка Анна Різатдінова, що народила Онищенку сина: з ним дівчина познайомилася на змаганнях з художньої гімнастики в Європі. За словами журналістів, йтиме вона від партії чинного президента Володимира Зеленського “Слуга народу”.

Щоправда, сам Онищенко про такі наміри Різатдінової нічого не знає. Зокрема, він переконує, що вони вже давно не спілкуються. Крім того, прізвище гімнастки є відсутнім у попередньому списку кандидатів у мажоритарних округах від “Слуги народу”.

Зауважимо, що Онищенко висловлював бажання повернутися до України ще наприкінці травня. Тоді політик передусім планував приїхати, аби взяти участь у засіданні суду за його справою. Крім того, він зазначив, що розглядає можливість участі в парламентських виборах, але не розповів, з якою саме політичною силою йтиме.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com