Ця популярна кава з кав’ярні може завдати шкоди здоров’ю

13.06.2023, 22:08
142155

Наразі дуже популярним став напій бамбл або капуоранж – кава з апельсиновим соком. Однак, як з’ясувалося, напій не дуже позитивно впливає на здоров’я організму.

Читайте також: Знищення Каховської ГЕС: у Раді підрахували величезну суму збитків

Про це повідомляє WellandGood .

Чому напій шкідливий

Експерт з кави Женев’єв Капплер та дієтолог, фахівець із екологічно чистих харчових систем Крістіна Маніан розповіли, що кава з апельсиновим соком може серйозно нашкодити організму.

За словами дієтолога, еспресо з апельсиновим соком може призвести до болю у животі. Все тому, що сік та кава є продуктами з високою кислотністю.

Кава може стимулювати вироблення шлункової кислоти, що може спричинити неприємні симптоми кислотного рефлюксу або печії.

Крістіна Маніан розповів, що у каві містяться водорозчинні поліфеноли. Вони можуть блокувати засвоєння вітаміну С, який міститься в апельсиновому соку.

Тому експерти радять для отримання максимальної користі з обох напоїв, вживати їх окремо. До того ж, слід витримати годину паузи між ними.

Як пити напій і не шкодити собі

Поєднання кави з апельсиновим соком – не найкраща ідея. Однак, якщо смак напою приносить задоволення, слід дотримуватися порад.

Капплер розповів, що смак кави з цитрусовими нотками можна отримати в інший безпечний спосіб.

Зокрема, необхідно шукати сорти кави, які вже поєднують у собі натуральний цитрусовий смак. Наприклад, сорт Roasting Plant Coffee з Ємену має чудові ноти сицилійського апельсина, ванілі та лісових ягід.

Інший спосіб, який допоможе наповнити каву цитрусом – додати до нього екстракт флердоранжу. Сироп або екстракт не взаємодіють із рН кави, але додають нотки апельсинового смаку.

Необхідно в охолоджену каву додати вершки з чистим екстрактом ванілі, екстракт квітів апельсина та коричневий цукор. Так кава не шкодитиме здоров’ю.

Коли не можна пити каву

Каву не можна пити натще. Ароматний напій краще вживати за дві години після сніданку. У такому разі жодної шкоди для організму не буде.

Кава натщесерце дратує слизову, може спровокувати гастрит, печію або нудоту.

Виключити каву з раціону потрібно людям, яким властива тривожність, панічні атаки, а також людям, схильним до доброякісних пухлин.

Люди, які мають проблеми із серцево-судинною системою, перш ніж вживати звичні дози кави, слід проконсультуватися з лікарем.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com