Цифрова блокада РФ триває: техкомпанії запровадили нові санкції проти Росії

13.04.2022, 09:02
117328

В Україні йде боротьба з Росією на кількох напрямках. Серед них – цифрова блокада, яка триває. Наразі технологічні компанії запроваджують нові санкції проти РФ, яка вороже вторглася на українські території.

Які санкції запровадили компанії проти Росії, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров:

Компанія Nokia повністю покидає російський ринок. У керівництві компанії переконані, що відповідне їхнє рішення не вплине на фінансові результати 2022 року. Nokia останні кілька тижнів готувалася до припинення діяльності в РФ.

Мобільний застосунок СберБанк Онлайн на iOS більше недоступний для скачування та оновлення в App Store. Для клієнтів, у яких вже встановлений застосунок, все працює, жодних обмежень щодо його використання немає, втім, нові користувачі не зможуть зареєструватися.

Американський вендор програмного забезпечення SAS Institute припиняє діяльність у РФ. 11 квітня компанія вже звільнила 300 співробітників компанії, а до кінця тижня закриє російський офіс.

У Huawei AppGallery перестали працювати картки “МИР” і його зачистили від низки російських банківських додатків. Наразі компанія скоротила, але досі постачає споживчу електроніку до Росії. Але деякі обмеження торкнулися і смартфонів. Так, компанія виключила картки системи “МИР” із переліку варіантів оплати у своєму магазині застосунків AppGallery. Крім того, користувачі повідомляють про те, що з каталогу магазину зникла низка мобільних додатків російських банків. Так, “пішли” застосунки банків ВТБ Онлайн, Промсвязьбанк і Открытие.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com