Туреччина розблокувала вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

29.06.2022, 10:01
122925

Лідери Туреччини, Швеції, Фінляндії та генсек НАТО Єнс Столтенберг 28 червня зустрілися у Мадриді. За підсумками зустрічі очільники МЗС трьох країн підписали тристоронній меморандум, який підтверджує, що Туреччина на Мадридському саміті цього тижня підтримає запрошення Фінляндії та Швеції стати членами НАТО.

Читайте також: З полону російських окупантів звільнили 17 українських захисників

Як наголосили на сайті президента Фінляндії, конкретні кроки щодо вступу двох країн до НАТО будуть узгоджені союзниками по Альянсу протягом наступних двох днів. Про це йдеться у пресрелізі глави Фінляндії.

“Наш спільний меморандум підкреслює відданість Фінляндії, Швеції та Туреччини надавати свою повну підтримку проти загроз безпеці один одного. Ставши членами НАТО, ми ще більше посилимо це зобов’язання. Я радий завершити цей етап на шляху Фінляндії до членства в НАТО. Тепер я з нетерпінням чекаю плідних розмов про роль Фінляндії в НАТО з нашими майбутніми союзниками тут, у Мадриді”, – йдеться у заяві. 

Глава Фінляндії Саулі Нііністьо підкреслив, що його країна засуджує тероризм у всіх його формах і проявах. Та пообіцяв, що Фінляндія як член НАТО буде повністю віддана антитерористичним документам і політиці НАТО.

“Оскільки ми посилюємо наше співробітництво у сфері боротьби з тероризмом, експорту зброї та екстрадиції, Фінляндія продовжує діяти відповідно до свого національного законодавства”, – зауважили у пресслужбі фінського президента.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com