Туреччина відреагувала на арешти в окупованому Криму

6.09.2021, 16:30
100377

Туреччина стежить за ситуацією щодо арешту заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляля та очікує на звільнення його та інших затриманих кримських татар

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Танжу Більгіч, передає власкор Укрінформу.

«Ми з тривогою стежимо за розвитком подій і очікуємо, що Наріман Джеляль та четверо інших затриманих разом з ним кримських татар якнайшвидше повернуться до своїх домівок та сімей», – сказав Більгіч.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в тимчасово окупованому Криму після обшуків відвезли в невідомому напрямку п’ятьох кримських татар: Ельдара Одаманова, Нарімана Джеляля, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова. Родичі та адвокати намагалися знайти зниклих, проте окупаційна влада не надавала жодної інформації про їхнє місце перебування. 4 вересня родичі зниклих і адвокати зібралися біля будівлі ФСБ на вулиці Франка у м. Сімферополі. Більш як 40 осіб, які намагалися дізнатися місцезнаходження п’яти забраних силовиками кримських татар, було затримано.

Читайте також: Стало відомо, чому українські заробітчани відмовляються їхати до Польщі

МЗС України висловило рішучий протест у зв’язку з неодноразовими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Президент Володимир Зеленський розцінює регулярні обшуки та затримання в тимчасово окупованому Криму як реакцію РФ на старт роботи “Кримської платформи” й вимагає звільнити затриманих.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com