Туреччина зупинила транзит санкційних товарів до Росії — росЗМІ

9.03.2023, 18:33
137060

Митна служба припинила оформлення санкційних вантажів, які заборонено постачати до Росії, таким чином заблокувала їх доставку у країну-агресорку.

Читайте також: Дуда розповів, які літаки Польща готова передати Україні

Про це повідомляє видання “Комерсант”.

Повідомляється, що після зупинки транзиту санкційних товарів у Росії почали терміново шукати альтернативні маршрути доставки. Учасники ринку заявили, що митна служба Туреччини блокує саме санкційні товари.

“Ще вчора ми почали отримувати повідомлення від агентів про те, що скасовуються раніше узгоджені поставки. Сказали, що причина полягає в тому, що транзитні для Туреччини вантажі більше не відправляють до Росії”, – заявив директор російської компанії “Оптімалог” Георгій Властопуло.

Він зазначив, що Туреччина почала блокувати санкційні товари не турецького походження, коли ж росіяни спробували ще раз оформити вантаж, система знову відмовила.

Директор компанії Transasia Logistics Валерій Савенков заявив, що офіційних заяв від Анкари, скоріше за все, не буде, оскільки тоді вона зізнається, що раніше дозволяла постачати у Росію санкційні товари.

“На сьогодні система оформлення транзиту та експортних на Росію у Туреччині не працює”, – додав він.

Ряд співрозмовників видання повʼязують блокування з недавнім візитом у Анкару Держсекретаря США Ентоні Блінкена. Також США посилюють тиск на Об’єднані Арабські Емірати, які стали центром постачання санкційної електроніки до Росії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com