“Ти став президентом на крові хлопців із 51 бригади”: в Луцьку з’явився банер перед приїздом Порошенка, який вночі ж і зірвали

14.03.2019, 10:16
16351

“Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає”, − так невідомі звернулись до президента напередодні його візиту на Волинь.

Читайте також: “Буде величезний плюс до іспитів”: на Волині студентів женуть на зустріч з Порошенком

Величезний банер, розміром в декілька метрів, розвісили на 16−поверхівці в центрі Луцька. Ним звернулись до Президента України, аби той пам’ятав, якою ціною він прийшов до влади, обіцяючи “АТО за декілька годин” і мир в країні, пише ІА Волинські новини.

51-ша окрема механізована бригада проіснувала до 2014 року. Її історія за той рік, коли Росія напала на Україну – це ціла низка трагічних подій, де полягли волинські герої (Волноваха, Савур-Могила, Ілловайськ). Але ця історія – це ще й приклад героїзму і мужності, хоч і про значну частину подвигів волинян чомусь мовчать.

Кривава історія 2014−го

Перші втрати 51 ОМБ зазнала 22 травня, коли терористи обстріляли блок−пост під Волновахою (Донецька область).

На місці загинуло 9 чоловіків. Згодом стало відомо, що військові помирають в лікарнях від отриманих поранень. Відповідальність за це взяли на себе бойовики самопроголошеної ДНР. Генеральна прокуратура на той момент порушила два кримінальні провадження – за кваліфікацією “терористичний акт” та “службове недбальство”. Згодом стали відомі ймовірні причини трагедії

В цілому, загальна кількість загиблих у зіткненні між терористами і силовиками під Волновахою становить 17 осіб.

Після трагедії під Волновахою полковника Яцківа відсторонили від керування 51 механізованою бригадою, практично зробивши його винним у трагедії. Однак, очевидці розповідають, що командир незадовго до обстрілу намагався переконати вище керівництво перенести той блок−пост. А сам комбриг потрапив до реанімації, коли супроводжував тіла загиблих.

Бізнес на крові українських воїнів

Проте, з того часу проходить буквально рік, і люди з найближчого оточення Порошенка починають заробляти на війні: продають українській армії російські контрабандні запчастини в 5, 7 а то й 10 разів дорожче їх вартості. Курує схему багаторічний бізнес партнер Порошенка по корпорації “Богдан”, а з 2015 року – секретар Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський.

Схема залишалась не розслідуваною довгі роки, поки журналісти Bihus.info не опублікували всі її деталі: хто купував, за скільки, в кого, і, найголовніше, скільки заробив на українських воїнах, яким поставляли браковані запчастини а іноді – відвертий металобрухт.

Чи знав Петро Порошенко про те, що в нього під носом його компаньйон цинічно обкрадає армію під час війни? Швидше за все знав, адже в схемі брала участь і “Кузня на Рибальському”, яка належить Порошенку. Її використали як банальну прокладку, аби “відбілити” поставки. Чи пробачать українці Петру Порошенку його бізнес в Росії в час війни та розкрадання армії, нерозкриті резонансні вбивства журналістів, активістів та обман співгромадян – дізнаємось вже 1 квітня.

Проте, в ніч з 13 на 14 березня банер все таки зірвали.

Зрізаний банер був навмисно таким чином, аби його полотно було пошкоджено, щоб не можна було його повісити знову, повідомляє ІА Волинські Новини.

Виявилось, що пошкоженням банера займались два альпініста. Одного з них на ім’я Андрій вдалось затримати випадковим перехожим.

Чоловік плутався в показах і не міг пояснити, навіщо він це зробив. Спочатку він переконує, що сидів зі знайомим у дворі, де близько 2 ночі до них підійшли незнайомі і “замовили” таку роботу. Потім стверджує, що побачив фото банера на сайті Волинських Новин і вирішив зрізати його нібито через власну громадянську позицію. Проте, зі слів свідків, не на камеру він натякнув, що його змусили це зробити силовики.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com