“Тяжкий епізод нашої нової історії”: Зеленський звернувся до українців в шосту річницю одеської трагедії

2.05.2020, 17:19
71239

Сьогодні, 2 травня, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди 6-ї річниці загибелі людей під час масових акцій в Одесі.

Читайте також: В Одесі під час карантину вшановують пам’ять загиблих в Будинку профспілок

Про це ідеться на сторінці Глави держави у Facebook.

Президент висловив співчуття родинам людей, які загинули 2 травня 2014 року. Того жахливого дня померло 48 осіб, поранення отримали дві сотні українців.

“Це тяжкий епізод нашої нової історії, але ми обов’язково маємо його пам’ятати, якщо хочемо будувати сучасну та сильну Україну. Бо тільки сильна країна відверто говорить не лише про свої здобутки, а й про власні трагедії. Сьогодні в нашому суспільстві є низка болючих запитань, які потребують чесних відповідей. “Хто винен у трагедії 2 травня 2014 року?” – одне з них”, – заявив Зеленський.

Зеленський зазначив, що держава зробить все можливе, щоб слідство зуміло неупереджено провести розслідування усіх обставин цієї трагедії.

Глава держави додав, що потрібно зробити так, щоб в нашій країні більше не гинули люди за політичні чи ідеологічні “цілі”. Україна повинна бути землею братерства, а не розбрату.

Варто зазначити, що слідство встановило, що заворушення 2014 року в Одесі були умисно сплановані. Майже всі жертви трагедії загинули в Будинку профспілок.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com