Тихановська звернулася до Зеленського із пропозицією (відео)

12.10.2022, 08:33
129041

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала президенту Володимиру Зеленському встановити дипломатичні відносини між Україною і її Об’єднаним перехідним кабінетом Білорусі.

Читайте також: “Не один десяток років”: Лукашенко заявив, що готувався до війни

Про це вона сказала в своєму відеозверненні, опублікованому на YouTube-каналі.

“Ми пропонуємо Україні та українському народу збудувати альянс з демократичною Білоруссю. Вести боротьбу разом і підтримувати білоруський супротив. Об’єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною та встановлення дипломатичних і політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною, тому що без вільної України не може бути вільної Білорусі та Європи”, – сказала Тихановська.

Опозиціонерка переконана, що Росія програє війну, а Україна відновить свою територіальну цілісність й захистить незалежність. Вона зазначає, що Лукашенко – це ганьба Білорусі, і замість нього рішення ухвалюють у Кремлі.

“Білоруси увесь цей час будуть із народом України. Білоруси – це не Лукашенко. Лукашенко – це ганьба моєї країни. Він надав дозвіл на запуск ракет з території Білорусі по українських містах. Він анонсував розгортання спільного угруповання військ з Путіним і допустив, щоб на території Білорусі було ще більше російських військ. Він і Путін втягують нашу країну у війну та брешуть, що загроза йде з боку України. Лукашенко уже не ухвалює рішень, замість нього це робить Кремль”, – сказала Тихановська.

За її словами, українці і білоруси – не вороги один одному.

“Українці й білоруси на одному боці воюють з одним і тим же злом. Лукашенко й Путін – воєнні злочинці, і вони мають понести відповідальність за тисячі невинуватих жертв. А Білорусь має вийти з військових, політичних і економічних союзів з Росією, які перешкоджають національним інтересам країни”, – зазначила Тихановська.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com