Тиснуть санкції: Білорусь хоче виплачувати борги за єврооблігаціями в нацвалюті

30.06.2022, 11:01
122995

Уряд Білорусі вирішив, що розраховуватиметься за своїми зобовʼязаннями перед Світовим банком (СБ), Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та “Північним інвестиційним банком” (СІБ) у білоруських рублях.

Читайте також: Бомбив дітей у Сирії, а його 7-річну доньку загризли собаки в Росії: моторошна історія льотчика-зрадника з Криму

Про це з посиланням на повідомлення Ради міністрів Республіки Білорусь пише Інтерфакс-Україна.

“Цей захід вимушений і зумовлений неможливістю платіжного агента та інших учасників міжнародної розрахунково-клірингової системи гарантувати повноту та своєчасність перерахування коштів усім власникам єврооблігацій”, — йдеться у повідомленні пресслужби Радміну.

Відповідно до рішення влади, виконання боргових зобовʼязань з державних цінних паперів, розміщених на зовнішніх фінансових ринках, здійснюватиметься у білоруських рублях за курсом Нацбанку на дату платежу.

В обігу перебуває пʼять випусків білоруських євробондів на загальну суму $3,25 млрд. Востаннє Білорусь виходила на ринок єврооблігацій у червні 2020 року, коли розмістила 5-річні євробонди на $500 млн під 6,125% і 10-річні на $750 млн під 6,375%. Організаторами розміщення виступили Citi, Societe Generale, Raiffeisen Bank та “Ренесанс Капітал”. У структурі інвесторської бази понад 50% припадало на резидентів США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com