Тисячі людей вийшли на марш з вимогами провести ще один референдум про Brexit

23.03.2019, 19:14
17753

У Лондоні, 23 березня, пройшов марш, учасники якого вимагали від британського уряду надати громадянам право вирішити долю Brexit і провести повторний референдум з цього питання. Про це повідомляє ВВС.

Читайте також: Cтало відомо, за якої умови можуть відтермінувати Brexit

Учасники акції пройшли від вулиці Парк-Лейн в сторону британського парламенту. У марші взяли участь тисячі британців. Акція проходила під гаслом “Надайте угоду по Brexit народу”. Її організатори заявляли, що у них є тільки одна вимога: надати останнє слово за Brexit підданим Великобританії.

Організатори маршу,  група активістів People’s Vote, раніше заявила, що на своєму заході вона планує об’єднати як прихильників Brexit, так і його противників. У той же час, як підкреслюють ЗМІ, підтримку ця група отримує в основному від прихильників збереження членства Великобританії в ЄС.

Наступного тижня в британському парламенті пройде голосування по Brexit. Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей підкреслювала, що воно відбудеться, тільки якщо вона побачить, що депутати голови підтримати угоду по Brexit.

Якщо британські депутати підтримають угоду, то Великобританія покине ЄС 22 травня. Якщо проголосують проти угоди, то до 12 квітня Мей повинна буде вирішити, як події розвиватимуться далі. Британія може вибрати один з декількох варіантів: попросити у ЄС чергове продовження термінів Brexit, вийти з ЄС без угоди або ж припинити дію статті 50 Лісабонського договору, яка ініціювала Brexit.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com