У 2019 році держава забезпечить житлом понад 1700 дітей-сиріт

26.12.2019, 11:50
57820

У 2019 році держава забезпечить житлом понад 1700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа. Про це міністр соціальної політики Юлія Соколовська заявила під час регіональної поїздки у Житомирську область, передає пресслужба відомства.

Читайте також: Уряд збільшив соціальну допомогу для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю

“Цього року нам вдалося додатково виділити майже 126 млн грн на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Це дозволить компенсувати вартість майже 350 помешкань. Враховуючи ці додаткові кошти, загалом у 2019 році держава забезпечить житлом понад 1700 осіб”, − сказала Соколовська.

В рамках візиту міністр соціальної політики також відвідала одну квартиру, куплену цьогоріч для дитини-сироти, яка з 2007 року стояла на обліку потребуючих житла. Загалом у 2019 році понад 50 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа отримають власне житло на Житомирщині. Сума компенсації за одне помешкання у середньому складає близько 300 тис. грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів підвищив соціальну допомогу для дітей−сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com