У 2020 році Україна планує подати заявку на перегляд питання про асоціацію із ЄС

15.05.2019, 12:48
25001

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє, що Україна запропонує Європейському Союзу переглянути Угоду про асоціацію від 2014 року у зв’язку зі зміною правового регулювання і розвитком ринку в ЄС, а також зміною структури української економіки.

Читайте також: За період дії безвізу 2 млн українців здійснили більше 33 млн поїздок до ЄС

Про це урядовець повідомила на прес-конференції в Києві, передає УНІАН. Зокрема, її запитали, чи відбувалися контакти з командою новообраного президента Володимира Зеленського щодо можливої зміни Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

“Ні, ми не вели розмов з представниками команди Зеленського, тим більше ані про зміну Угоди, ані про якісь інші речі. Я сподіваюся, що дійсно, команда новообраного президента буде зацікавлена почути рекомендації, які напрацьовані урядом… щодо європейської інтеграції”, – сказала Климпуш-Цинцадзе. “У 2020 році ми дійсно маємо можливість після введення Угоди в дію – вперше за п’ять років ми маємо можливість говорити про її перегляд”, – наголосила віце-прем’єр.

У зв’язку з цим вона зауважила, що необхідно буде працювати з колегами з різних міністерств для того, щоб запропонувати Євросоюзу бачення України щодо такого перегляду через те, що в Україні змінилася структура економіки, а в ЄС суттєво змінилося правове регулювання в різних галузях. “Окремо ми зараз ведемо розмову по цифровому ринку, і там суттєво змінилося правове регулювання в Європейському Союзі. В цифровій галузі, коли Україна підписувала Угоду і вела перемовини про Угоду, там було три регламенти в ЄС і ніяких директив, які би врегулювали цей ринок. І тому для нас це зараз принципово – погодити нашу спільну роботу над цим”, – підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

“Тому дійсно, будемо пропонувати перегляд, але на основі нашого національного інтересу, на основі також того як розвивається і ринок, і право Європейського Союзу”, – додала вона.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com