У 40 українських містах проходить акція пам’яті “Хто замовив Катю Гандзюк?”

18.05.2019, 14:12
25439

У Києві та десятках інших українських міст сотні активістів та небайдужих вийшли на акції пам’яті загиблої радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.  Учасника акції тримають в руках великі листки паперу з літерами, які складені у напис “Київ питає: хто замовив Катю Гандзюк?”, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Синіцин про вбивство Гандзюк: “Це питання того, в якій країні ми житимемо далі”

Слід також нагадати, що сьогодні однойменна акція відбувається в 9 столицях світу та в українських містах, всього у 40 містах України. В акціях бере участь понад тисячу громадян. Учасники цих акцій зібралися на центральних площах своїх міст з метою нагадати суспільству та новообраному президенту про необхідність розслідування вбивства Катерини Гандзюк, а також інших зухвалих нападів на активістів, про системне переслідування громадських діячів з боку влади та про саботаж правоохоронних органів.

Учасники акції на вулиці Банковій та в інших містах оголосили вимогу до нового президента припинити терор проти громадянського суспільства та покарати винних у вбивстві Гандзюк.  У Києві акцію розпочали з хвилини мовчання за жертвами геноциду кримськотатарського народу. Після чого учасники акції скандували “Хто замовив Катю Гандзюк?”, а згодом запалили файєри.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com