У Авакова назвали умови присутності поліції в поїздах

4.08.2020, 18:52
80431

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Володимир Мартиненко назвав умови, за яких поліція може патрулювати поїзда в Україні. Також він запропонував інший варіант забезпечення безпеки під час руху. Про це Мартиненко  написав в Facebook .

Читайте також: Напад на пасажирку в поїзді: “Укрзалізниця” звільнить кількох співробітників за недбалість

За його словами, силовики готові це забезпечити за умови належного фінансування.

“Працівники поліції готові охороняти пасажирські залізничні перевезення за умови створення належних умов бюджетного фінансування та забезпечення матеріально-технічної бази для поліцейських підрозділів, які ці функції повинні були здійснювати”, – заявив він.

Мартиненко додав, що порядок забезпечення безпеки в поїздах “Укрзалізниці” був прописаний у постанові №204 / 175 ще в березні цього року.

Він зазначив, що крім того, в постанові №7 від 11 січня 1994 року була затверджено положення про воєнізовану охорону на залізничному транспорті.

Ця охорона забезпечена вогнепальною зброєю і, крім об’єктів інфраструктури, охороняє залізничні перевезення, але вантажні. У зв’язку з цим радник Авакова запропонував поширити повноваження воєнізованої охорони ще й на пасажирські поїзди.

“У мене просте речення до колег з Міністерства інфраструктури – розширте повноваження ВОХР, Внісши зміни до постанови № 7, додавши туди крім вантажних ще й пасажирські перевезення”, − заявив Мартиненко.

Нагадаємо, в поїзді “Маріуполь−Київ” в п’ятницю, 31 липня, невідомий чоловік вночі напав на жінку з дитиною, жорстоко відлупцював та намагався зґвалтувати.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com