У Байдена впевнені, що Україна має потенціал повернути Крим, але є нюанс

16.12.2022, 17:31
132618

Представник адміністрації Байдена сказав членам Конгресу, що Україна має військовий потенціал, аби повернути Крим, але деякі чиновники стурбовані тим, що будь-який широкомасштабний наступ може підштовхнути Володимира Путіна до застосування ядерної зброї.

Читайте також: “Це сталося 24 лютого”: військовий експерт про переламний момент у війні

Про це сказали два неназвані американські чиновники Білого дому, пише NBC NEWS. 

Так, під час брифінгу посадовці запитали про продовження підтримки українських військових і чи спробують вони повернути Крим. Відповів, що Україна тепер має можливість повернути його. 

Головне занепокоєння США, як йдеться у статті, полягає в тому, що реальна загроза втрати Криму Росією може підштовхнути Путіна до використання брудної бомби чи іншого ядерного пристрою. Колишній чиновник назвав це “червоною лінією”.

Видання пише, що старші військові офіцери США та західні уряди кажуть, що Україна продемонструвала винахідливість і мужність у боротьбі з більшою, краще озброєною армією та швидко включила нові системи зброї, надані членами НАТО.

“Українці продовжують шокувати світ тим, наскільки добре вони виступають на полі бою”, — заявив офіційний представник США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com