У Берліні пройшов багатотисячний протест проти запровадження карантинних обмежень

30.08.2020, 12:22
82793

У столиці Німеччини Берліні під час протестів проти карантинних обмежень, запроваджених через поширення коронавірусу, поліція затримала 300 осіб.

Читайте також: У світі вже більше 25 млн хворих на коронавірус, померло більше 840 тисяч людей

Про це повідомляє ВВС. 

Близько 200 осіб, правоохоронці затримали на одному мітингу, який відбувався перед російським посольством, пише DW, після того, як учасники протесту, за офіційними даними, почали кидати каміння та пляшки. Міністр внутрішніх справ Берліна Андреас Ґайзель заявив, що робили це близько трьох тисяч “рейхсбюргерів” і ультраправих.

Крім того, під вечір суботи протестувальники прорвали загородження біля будівлі Рейхстагу. Через малу кількість поліцейських деякі протестувальники встигли піднятися по сходах до будівлі Рейхстагу. Аби їх відтіснити, поліція була змушена застосувати газові балончики, сталися сутички. Всередину будівлі, де засідає німецький Бундестаг, протестувальники не потрапили.

Поранені правоохоронці

Силовики повідомляють, що під час сутичок були поранені семеро правоохоронців.  За словами міністра внутрішніх справ Берліна Андреаса Ґайзела, участь в протестних акціях впродовж дня взяли від 35 до 38 тисяч осіб. Переважно демонстрації були мирними.

Вимоги до учасників протесту

Поліцейські вимагали від учасників дотримуватися дистанції та вдягати маски. Вони також наголосили, що хода може відбуватися лише за умови дотримання протиепідемічних правил. Утім, за даними правоохоронців, учасники проігнорували вимоги поліції. Як наслідок, поліція Берліна заявила, що їй не залишається нічого іншого, окрім як припинити акцію. Поліцейські закликали протестувальників розійтися.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com