У Берліні учасники конференції домовились про врегулювання конфлікту в Лівії

20.01.2020, 09:10
60330

Учасники міжнародної конференції щодо врегулювання конфлікту в Лівії, яка відбулася в Берліні, домовилися про план врегулювання конфлікту між “Лівійською національною армією” під командуванням фельдмаршала Халіфи Хафтара та очільником міжнародного визнаного Уряду національної згоди Фаїзем Сараджем.

Читайте також: Меркель розмовляла з Путіним російською мовою

Про це заявила німецька канцлерка Ангела Меркель, пише ТСН.

За словами Меркель, зустріч відіграла велику роль в підтримці зусиль ООН. За підсумками зустрічі було підписано документ, який має схвалити Рада Безпеки ООН. “Всі були єдині в думці, що документи, які ми ухвалили, повинні бути підтверджені в [Радбезі] ООН”, – заявила вона.

Кацлерка висловила думку, що конфлікт в Лівії можна вирішити лише дипломатично. Таку думку висловили й інші учасники зустрічі, сказала вона. Також під час зустрічі було домовлено про ембарго на поставки зброї сторонам конфлікту. “Ми згодні з тим, що ми поважаємо ембарго і що його треба контролювати сильніше, ніж раніше”, – підкреслила вона.

Видання РИА Новости повідомляє, що в ухваленому документі зазначається, що сторони конфлікту повинні припинити переміщення збройних сил в Лівії, повинні з’явиться єдина армія, поліція і структура безпеки в країні під управлінням центральних цивільної влади. Крім того, лівійці повинні відновити мирний процес, що допоможе відкрити шлях до вільних парламентських і президентських виборів.

Глава російського МЗС Сергій Лавров за результатами зустрічі заявиви,  що сторони конфлікту зробили “маленький крок вперед”, порівняно з переговорами, які 13 січня відбулися у Москві. Зазначається, що погодилися делегувати по п’ять осіб в спеціально створюваний військовий комітет. Структура під контролем ООН буде займатися “розробкою заходів довіри”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com