У Білому домі опублікували стенограму розмови Зеленського з Трампом (текст)

25.09.2019, 18:10
43804

У середу, 25 вересня, Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови президента США Дональда Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: У Білому домі хотіли завадити Трампу зустрітися з Зеленським

Документ оприлюднено на сайті Білого домe.

Наводимо повний переклад стенограми:

Трамп: Мої вітання з великою перемогою. Ми всі спостерігали у Сполучених Штатах, ви зробили приголомшливу роботу. Шлях, який ви пройшли, у кого не було багато шансів, але в кінцевому підсумку легко перемогли. Це фантастичні досягнення. Вітаю.

Зеленський: Ви праві, містер президент. Ми здобули велику перемогу і важко над цим працювали. Ми багато працювали, але я хотів би визнати вам, що я мав можливість вчитися у вас. Ми використали доволі багато ваших навичок та знань та використовували їх під час виборів. І так, це правда, що вибори були унікальними. Ми опинилися в унікальній ситуації, і нам вдалося досягти унікального успіху. Я можу вам сказати наступне: перший раз ви зателефонували мені, щоб привітати мене, коли я переміг на президентських виборах, вдруге ви телефонуєте мені, коли моя партія виграла парламентські вибори. Я думаю, що я повинен вигравати частіше, щоб ви могли телефонувати мені частіше, і ми можемо частіше говорити по телефону.

Трамп: [сміється] Це дуже чудова ідея. Думаю, ваша країна раділа б цьому.

Зеленський: Так, правду кажучи, ми намагаємося дуже наполегливо працювати, бо хочемо “осушити болото” тут, в нашій країні. Ми залучили багато-багато людей. Не старих політиків, не типових політиків, тому що ми хочемо мати новий формат і новий тип уряду. І ви наш великий вчитель у цьому.

Трамп: Дуже приємно це від вас чути. Хочу сказати, що ми багато робимо для України. Ми вкладаємо багато зусиль і багато часу. Набагато більше, ніж країни Європи, і вони мали б надавати вам більшу допомогу, ніж вони роблять зараз. Німеччина майже нічого для вас не робить. Все, що вони роблять, – балачки, і я думаю, це те, про що ви їх дійсно маєте спитати. Коли я спілкувався з Ангелою Меркель, вона говорила про Україну, але вона нічого не зробила. Багато європейських країн вчиняють так само. І я думаю, вам на це треба звернути увагу. Але Сполучені Штати були дуже-дуже добрими до України. Я не скажу, що це було неодмінно взаємно, тому що відбувались не добрі речі. Але Сполучені Штати були дуже-дуже добрими до України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com