У Білому домі шукають альтернативні способи фінансування допомоги Україні – Politico

6.10.2023, 13:31
147841

Адміністрація президента Сполучених Штатів шукає альтернативні шляхи військової допомоги для України на фоні проблем у Конгресі, зокрема планується використати грантової програми Державного департаменту.

Читайте також: Скільки людей в Україні вважаються зниклими безвісти: страшні цифри

Про це інформує видання Politico.

Журналісти нагадали, що у нещодавньому коментарі президент Джо Байден заявляв, що “є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування”. Разом з тим він не надав повідомив деталей.

Джерела видання повідомили, що Байден мав на увазі саме використання грантової програми Державного департаменту.

“Ця програма надає гранти або позики, щоб допомогти країнам-партнерам придбати зброю та оборонне обладнання — призначене для України та інших країн, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії, сказали двоє чиновників”, – пише видання.

Однак, один з чиновників повідомив журналістам, що на використання повноважень для закупівлі зброї потрібен дозвіл від Конгресу.

Крім того, у Білому домі планують попросити конгресменів перенаправити фінансування з іншого бюджету Пентагону на підтримку України. Однак цей маршрут потребує схвалення законодавців.

Високопоставлений представник Пентагону сказав, що рішення про те, яким маршрутом піде департамент, ще не прийнято.

“Перепрограмування — це завжди варіант для термінових потреб. Зараз, однак, наскільки мені відомо, не було прийнято рішення щодо використання перепрограмування як способу підтримки безпеки України”, – сказав бригадний генерал Патрік Райдер.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com