У Білорусі бойовик з “ДНР” сів за грати

10.07.2019, 16:51
32571

У Бресті суд ухвалив вирок 44-річному громадянину Білорусі за звинуваченням в участі в збройному конфлікті на Донбасі на боці сепаратистів ″ДНР″. Про це повідомляє ″Радіо Свобода″.

Читайте також: Варшава та Мінськ планують обговорити розміщення військових загонів США у Польщі

″Чоловіка визнали винним в участі в збройному конфлікті на території іноземної держави і присудили покарання у вигляді позбавлення волі на два роки в колонії загального режиму″, – йдеться в повідомленні.

Обвинувачений – житель Бреста. До того, як поїхав на Донбас, працював на одному з підприємств міста. Раніше тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і розкрадання.

Службу в білоруській армії обвинувачений не проходив за станом здоров’я, а на Донбас поїхав у 2015 році. Він пояснив суду, що ″записався добровольцем з ідейних міркувань″. Його зарахували ″рядовим у штурмовий полк морської піхоти″. Спочатку був ″заступником командира″ бойової машини, згодом – гранатометником. Воював під позивним Вітерець. Він брав участь у бойових діях у селі Комінтернове (Пікузи) Волноваського району Донецької області. У 2017 році полетів до Сирії.

У травні 2018 року білоруса зарахували рядовим у батальйон ″донецької народної міліції″. За кілька років участі у військовому конфлікті на Донбасі він двічі був поранений: один раз – у руку, другий – у ногу.

Наприкінці 2018 року поїхав до Бреста у відпустку. Але повертатися назад не збирався через, як він заявив, ″офіцерське свавілля″ у формуваннях сепаратистів. У Бресті чоловік написав явку з повинною і відніс її в КДБ. Стосовно нього порушили кримінальну справу, і взяли його під варту, пізніше перевели під домашній арешт.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com