У Білорусі оголосили про “мобілізаційні” навчання поряд з Україною: коли стартують і яка їхня мета

31.05.2022, 08:33
120846

“Мобілізаційні” навчання стартують 22 червня і триватимуть до 1 липня.

Читайте також: 9-річна дівчинка, яка місяць ховалась від ракет, продала своє волосся заради допомоги ЗСУ

Про це повідомив журналістам військовий комісар Гомельської області Андрій Кривоносов, повідомляє провладне білоруське агентство БЕЛТА.

Як пояснили у Збройних силах Білорусі, мета цих заходів – підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності військових комісаріатів, удосконалення військових знань та практичних навичок військовозобов’язаних. Кривоносов додав, що збори акумулюють усі райони області. 

За словами Кривоносова, у період навчань рух окремими територіями, що прилягають до об’єктів армії РФ, буде обмежений. Також заплановані заходи вогневої підготовки на стрільбищах, розташованих у Гомельській області.

“У цей період відпрацьовуватимуться питання організації охорони та оборони об’єктів територіальної оборони, виконання заходів військового стану, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами”, – розповів Андрій Кривоносов.

Окрім цього, у Жлобинському районі від 28 червня до 16 липня заплановано військові збори з військовозобов’язаними, призначеними до територіальних військ. Як заявили у Генштабі РБ, ці навчання також мають на меті вдосконалення знань керівництва органів місцевої влади з питань формування територіальних військ, підготовку підрозділів територіальних військ Жлобинського району до виконання завдань із призначення.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com