У Білорусі оголосили термінову мобілізацію на кордоні з Росією

4.08.2020, 12:52
80381

У Білорусі оголосили про військову 25-денну мобілізацію, яка розпочнеться 11 серпня у Вітебській області, що на кордоні з Росією.

Читайте також: Білоруська кандидатка в президенти вивезла дітей до Євросоюзу, через погрози на адресу родини

За повідомленням Міноборони країни, будуть призиватися чоловіки у віці до 35 років, які раніше проходили службу в лавах Збройних сил, передає Інтерфакс-Захід.

При цьому в міністерстві зазначили, що військові збори мають регулярний і плановий характер подібних заходів.

“Підготовка військово навченого резерву на військових зборах – це процес, який у Збройних силах іде безперервно. Військовозобов’язані постійно призиваються на збори різної тривалості протягом року. Такі збори проходять і в серпні. У Вітебській області вони розпочнуться 11 серпня”, – розповіла спікерка Міноборони Наталія Гаврусик.

Вітебська область Білорусі межує з Росією

Зазначимо, що російське видання “MK.ru” написало, що військові частини та з’єднання збройних сил Білорусі почали залишати місця постійної дислокації.

“Місцеві жителі зауважили активність військових поблизу білоруських кордонів, а також пересування армійських частин у напрямку Мінська… Активність білоруських військових на кордоні з Росією, вважають фахівці, може бути пов’язана з побоюваннями Мінська з приводу “вторгнення в країну російських найманців”, які нібито планують організацію масових заворушень напередодні виборів”, – йдеться в публікації.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com