У Білорусі швидкими темпами будують великий військовий табір: супутникові знімки NYT це підтверджують

29.06.2023, 19:00
143030

У Білорусі під Осиповичами на території колишньої військової частини, де раніше дислокувалася 465-а ракетна бригада ЗС РБ, розпочато роботи з обладнання великого військового табору.

Читайте також: У збитому “вагнерівцями” російському літаку перебував заступник командира військової частини: загинуло 8 членів екіпажу

Про це свідчать свіжі супутникові світлини, повідомляє та публікує фото моніторинговий канал “Бєларускі Гаюн”.

“В останні дні надійшла велика кількість інформації про те, що туди звозяться робітники з різних районів країни зі своєю будівельною технікою. За різними даними, роботи розпочалися у неділю (25.06) або у понеділок (26.06)“, – сказано у повідомленні.

За даними тг-каналу, робітники будують нари та туалети, поклали новий асфальт, проводять ЛЕП, іде спорудження дворівневих нар з дерева, генеральне прибирання території, збирають лавки та столи, встановлюють намети.

Моніторинговий канал підкреслює, що у порівнянні знімків 9 та 27 червня, можна помітити зміни мінімум у 6 областях на території колишньої ВЧ. Щонайменше точно проходить прибирання території, а між казармами, де раніше був пісок, тепер його немає. У північній частині видно і ознаки робіт.

На Фото за 27 червня видно, що встановлюються намети, то, за припущеннями автора каналу, йде обладнання великого наметового табору.

“Поки невідомо, хто саме там розташовуватиметься і чи взагалі буде. Самі роботи та поточні супутникові знімки не свідчать про те, що там дислокуватиметься ПВК “Вагнер”. Так само, як про це не свідчать і поширені відомості про нібито термінові замовлення на виробництво меблів та обладнання для військових”, – йдеться у дописі.

Також там додали, що зараз – це єдине місце у Білорусі, де підтверджено проведення робіт. За непідтвердженою інформацією, польові табори можуть з’явитися у Гродненській, Мінській та Вітебській областях.

Після цього NYT опублікувало нові супутникові знімки будівництва табору під Осиповичами біля білоруського села Цель. ФОто зроблено компанією Planet Labs у понеділок, 27 червня. На них ще чіткіше видно зміни на території колишньої частини і ряди повторюваних об’єктів, що з’явилися, які цілком можуть бути наметами.

Окрім того, західне видання наводить порівняння супутникових знімків за 24 і 27 червня, на яких видно певні об’єкти. Це цілком підтверджує інформацію, що роботи розпочалися у неділю (25.06) або у понеділок (26.06).

Для підтвердження своєї інформації NYTопублікував знімок у високій роздільній здатності цієї ж території за 15 червня, де видно, що тоді ніяких робіт там не було.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com