У Білорусі ввели податок на біг

18.03.2019, 14:54
16900

У кінці січня поточного року в Білорусі набула чинності постанова, згідно з якою білорусам потрібно платити за масові забіги.

Читайте також: Лукашенко повідомив, що Білорусь готова до спільної валюти з Росією

Про це на своїй сторінці в Facebook написав керівник комерційних спецпроектів білоруського порталу TUT.by Олександр Демидович.

“Добігались… Якось випустив з виду, але в кінці січня було ухвалено постанову №49, яка зачіпає порядок проведення масових заходів. Суть цього документа – винагорода за охорону (незрозуміло від кого і навіщо), за медичне обслуговування (хоча за це платили і раніше), за прибирання території (хоча прибирання і раніше було в обов’язках організаторів)”, – йдеться у повідомленні.

Демидович зазначив, що розмір податку – досить високий.

“Наприклад, за Онкомарафон, соціальний і некомерційний проект, в якому в цьому році планувалася участь 3000 бігунів, потрібно заплатити 250 базових величин – 6375 білоруських рублів.

Вибачте, але проект некомерційний, і це ледве бюджет всього проекту у 2018 році. І ще більше виникає питання, за що ми повинні платити? За те, що і так оплачується з наших податків?” – зазначив він.

Згідно з новими законодавчими змінами, за будь-яке тренування бігового клубу, на яке збираються до 15 осіб, потрібно заплатити 25 базових величин – 637,5 білоруських рублів, написав Демидович.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com