У Білорусі зафіксували другий випадок захворювання на коронавірус

1.03.2020, 19:13
65114

білоруски з Вітебська, яка повернулась із Італії, один із тестів на коронавірус дав позитивний результат. Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я Білорусі, передає УНІАН.

Читайте також: Громадяни ще двох країн померли від коронавірусу

“У РНПЦ епідеміології та мікробіології один із тестів, які були виконані у білоруски, виявив фрагмент РНК, який може належати типу коронавірусу COVID-19”, – йдеться в повідомленні. Зазначається, що громадянка Білорусі та двоє її колег прибули з Італії.

“У зв’язку з тим, що нетривалий час вони перебували в північній Італії, їх викликали до закладу охорони здоров’я. В усіх взяли тести та аналізи. Пацієнти були госпіталізовані до Вітебської обласної клінічної інфекційної лікарні”, – повідомили в Міністерстві охорони здоров’я У відомстві заявили, що на сьогодні стан усіх трьох задовільний, ознак захворювання немає. Цій пацієнтці проводиться поглиблена лабораторна діагностика. У двох її колег тести негативні. “Всього на сьогодні в установах охорони здоров’я Білорусі з підозрою на коронавірусну інфекцію перебувають три пацієнта. В усіх стан задовільний, клінічних проявів хвороби немає”, – додали в МОЗ і уточнили, що йдеться про студента з Ірану, батька його дівчини та вітебчанку.

Станом на 1 березня в світі зареєстровано 86 тис. 986 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2 тис. 979 летальних, одужали 42 тис. 294 людини. На території Європи зареєстровано 1 тис. 449 випадків захворювання COVID-19 у 27 країнах, зокрема, в Італії – 1128, Німеччині – 57, Франції – 100, Іспанії – 43, Великій Британії – 25, Хорватії – 6, Австрії –10, Росії – 2, Фінляндії – 3, Швеції – 13, Ізраїлі – 7, Швейцарії – 18, Греції – 4, Грузії – 3, Норвегії – 7, Румунії – 3, Азербайджані – 3, Нідерландах – 6, Естонії, Північної Македонії, Бельгії, Ісландії, Литві, Сан-Марино, Туркменістані, Білорусі – по одному випадку). В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com