У Борисполі відкрили сквер пам’яті загиблим в авіакатастрофі під Тегераном (фото, відео)

17.02.2020, 14:30
63555

У сороковий день після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані в аеропорту “Бориспіль” встановили пам’ятний камінь. Згодом навколо нього має з’явитися сквер пам’яті жертвам трагедії.

Читайте також: Місяць від моменту авіакатастрофи літака “МАУ”: намагання Ірану приховати злочин, “чорні скриньки” досі не в Україні (фото, відео)

У церемонії взяв участь президент МАУ Євгеній Дихне, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, представники посольства Афганістану, Канади, Ірану, Швеції, Великої Британії та Німеччини, а також працівники авіакомпанії та родичі загиблих в авіакатастрофі, пише 24 канал.

Церемонію розпочали з хвилини мовчання у пам’ять за 11 українцями, які загинули в авіакатастрофі МАУ 8 січня. Після цього слово взяв президент МАУ, він зазначив, що місце в аеропорту “Бориспіль” виникло не випадково.

“Ми не можемо, як заведено в усьому світі, в тому місці, де відбулася катастрофа, зробити місце пам’яті. Але ми хочемо, щоб було місце, де наші екіпажі перед вильотом могли б залишити біль у серці, аби виконувати свою роботу на борту, а повернувшись все ще пам’ятати своїх товаришів”, – заявив Євгеній Дихне.

Після цього президент МАУ заклав капсулу з залишками ґрунту з місця катастрофи та частинами літака.


Представник посольства Афганістану в Україні Сардар Мохаммад Рахманогли висловив співчуття Україні та сім’ям жертв авіакатастрофи. Він додав, що 8 січня на борту літака “Міжнародних авіаліній України” перебували 14 громадян Афганістану. Усі вони загинули.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com