У Брюселі на саміті Україна – ЄС підписали низку угод

6.10.2020, 21:50
85979

На 22-му саміті Україна – ЄС у Брюсселі було підписано угоду з ЄІБ про кредит на модернізацію логістичної мережі Укрпошти. Про це повідомив глава Мінінфраструктури Владислав Криклій у Telegram.

Читайте також: ЄС починає судитися з Великобританією

Зокрема, 30 млн євро кредиту будуть спрямовані на: будівництво трьох нових сортувальних хабів і ще близько 20-ти депо в різних містах країни; закупівлю сучасного сортувального обладнання та створення необхідної IТ-інфраструктури.

“Все це дозволить зручно і в рази швидше обробляти і доставляти посилки, і взагалі суттєво поліпшити якість поштових послуг”, – додав Криклій.

Крім того, Україна і Єврокомісія підписали три угоди, які передбачають виділення Україні 60 млн євро.

Йдеться про фінансування заходу Програма ЄС Міцні регіони, на яку передбачено 30 млн євро вкладу ЄС. Гроші повинні сприяти збільшенню соціального капіталу в уразливих регіонах шляхом допомоги місцевим органам влади з реагування на наслідки пандемії COVID-19.

Також угода про фінансування заходу Механізм розвитку громадянського суспільства України передбачає виділення 20 млн євро для зміцнення демократії. Кошти мають зміцнити здатність організацій громадянського суспільства брати участь у розробці політики і надання послуг, пов’язаних з просуванням реформ, активним громадянським суспільством, стійким розвитком і соціальною згуртованістю.

Читайте також: ЄС увів в дію санкції проти сорока чиновників Білорусі

Нарешті, в рамках третьої угоди про фінансування заходу Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні з боку ЄС буде виділено 10 млн євро на розробку і реалізацію політики та заходів, які ефективно підтримують перехід до кліматично нейтрального, чистого, ресурсоефективного і безпечного енергопостачання і споживання.

З української сторони угоди підписала віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, а з боку ЄС – єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів з розширення Олівер Вархеї.

“Президент Володимир Зеленський підняв питання дезінформаційних викликів, які сьогодні стоять перед Євросоюзом та Україною. Учасники засідання досягли позитивного бачення термінів введення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС. Також обговорили реалізацію проектів діджіталізаціі в нашій країні. Крім того, обговорено реалізацію судової реформи та реформи правоохоронних органів в Україні. ЄС високо оцінив зусилля нашої держави в цьому напрямку”, – додали в прес-службі Зеленського про саміт Україна – ЄС.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com