У Бундестазі розкритикували рішення Шольца не надавати Україні танки

27.12.2022, 14:02
133160

Голова комітету з питань оборони Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розкритикувала канцлера Німеччини Олафа Шольца за відмову надавати Україні танки для боротьби з російською агресією.

Читайте також: Сербія привела свої війська у підвищену боєготовність

Про це вона заявила в інтерв’ю RND.

Вона підкреслила, що така позиція німецького уряду свідчить про вплив російських наративів на урядовців, є помилковою і тривожно недалекоглядною. Канцлер Олаф Шольц несе за це відповідальність, зазначила голова комітету.

“Відмова канцлера дати Україні танки у боротьбі за виживання не тільки незрозуміла, але й тривожно недалекоглядна. Ситуація, особливо для мирного українського населення, катастрофічна. Вибачте за виправдання, чому ми не можемо доставити танки. Особливо коли я чую, що поставка танків була б особливою провокацією для Росії, але ж ми успішно поставили самохідні гаубиці, зенітні танки, артилерійські системи та високоефективні протиповітряні системи, щоб врятувати тисячі життів. Тож передача танків зараз була б важливим доповненням до відкидання російських позицій”, – наголосила вона.

Вона зазначила, що відмова Шольца надавати Україні танки і бронетранспортери є “дуже великою помилкою”, а Німеччина витратила забагато цінного часу на абсурдні дискусії.

“Очевидно, що радники пана Шольца неухильно пропонують канцлеру блокувати танки та бронетранспортери для України. Однак, зрештою, канцлер Федеративної Республіки несе відповідальність. Я вважаю цю відмову дуже великою помилкою. Мене злить, коли я озираюся на останні кілька місяців і бачу, які абсурдні дискусії у нас були. Скільки часу минуло, за який ми могли б допомогти”, – сказала Штрак-Ціммерманн.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com