У Чернівцях підприємці пікетують ОДА та вимагають відкрити продуктові ринки

27.04.2020, 12:12
70740

У Чернівцях понад 50 підприємців Калинівського ринку влаштували пікет під будівлею обласної державної адміністрації, вимагаючи у місцевої влади дати дозвіл на здійснення оптової торгівлі у продовольчих секторах ринків.

Читайте також: У МОЗ повідомили про зміни в порядку обсервації українців, які повернулися з-за кордону

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції протесту скандують прізвище голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, щоб він вийшов до них та висловився щодо діяльності ринків.

Підприємці скаржаться на те, що місцева влада, оголосивши про заборону торгівлі на ринках, не дала їм можливості збути свою продукцію. У зв’язку з цим, за словами людей, у них в контейнерах псуються товари.

На місці події виникла суперечка між першим заступником голови ОДА Богданом Ковалюком та міським головою Чернівців Олексієм Каспруком. Зокрема, Ковалюк заявив, що рішення про роботу ринків ухвалюють органи місцевого самоврядування. Натомість Каспрук зауважив, що рішення про закриття ринків ухвалила очолювана Ковалюком обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на вимогу головного санітарного лікаря України.Учасники акції протесту не дотримуються соціальної дистанції, а Ковалюк під час спілкування з підприємцями зняв маску.

Читайте також: Під Херсоном фермери влаштували масовий протест: відома причина (фото)

24 квітня міський голова Чернівців скликав позачергову сесію міськради, щоб розглянути питання про надання підприємцям, які торгують продуктами, дозволу на здійснення оптової торгівлі у період карантину. Проте міськрада не ухвалила жодного рішення. За словами начальника юридичного управління міськради Олександра Шиби, відновлення оптової торгівлі на продовольчих ринках – це перевищення повноважень міськради.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com