У Данії повернення дітей до шкіл та садочків не спричинило ріст захворюваності на COVID-19

28.05.2020, 22:20
73864

 

Данія першою в Європі пішла на неочікуваний крок і в умовах пандемії коронавірусу COVID−19 дозволила дітям повернутися до шкіл та дитячих садків, однак це не призвело до погіршення рівня захворюваності в країні. Про це повідмоляє Reuters.

Читайте також: МОЗ дозволив роботу басейнів, однак із певними обмеженнями

Згідно з повідомленням, після періоду одномісячної заборони з 15 квітня в Данії дозволили дітям від двох до 12 років повернутися в садочки та школи. Саме на основі даних, зібраних за п’ять тижнів, органи охорони здоров’я вперше заявили, що цей крок не спричинив поширення вірусу.

“Ви не можете побачити жодних негативних наслідків від повторного відкриття шкіл. Виходячи з попереднього досвіду, схоже, це не спричинило негативного впливу на поширення серед школярів або в суспільстві взагалі”, − заявив фахівець із інфекційних захворювань Інституту сироваток Данії Петер Андерсен і назвав стратегію відкриття країни “розумною”.

Він також зауважив, що кількість інфікованих дітей у віці від одного до 19 років постійно зменшується з кінця квітня після незначного сплеску, який був відразу після відкриття шкіл.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com