У Давосі підписали договір стосовно проекту “Сиваш”

24.01.2019, 10:34
8792

Учора у Давосі було підписано угоду “Сиваш” щодо втілення нового проекту альтернативної енергетики в Україні, який має на меті будівництво 67 вітрових електроустановок у Херсонській області.

Читайте також: На Місяці планують видобувати природні копалини

Учора, 23 січня, норвезька енергетична компанія NBT, французька нафтогазова компанія Total Eren та Європейський банк реконструкцій та розвитку (ЄБРР) підписали угоду “Сиваш”. Новий проект стосується установки 67 вітряків у Херсонській області, які вироблятимуть альтернативним способом електроенергію.

Як повідомляє DW, угоду NBT-Total-ЄБРР про проекту “Сиваш” було підписано керівником Total-Eren Давідом Корчіа, менеджером NBT Жоаром Вікеном та віце-президентом ЄБРР Аланом Пілу у присутності Петра Порошенка.

Норвезька компанія NBT займається будівництвом вітрових електростанцій та наразі має проекти у Норвегії, Кіпрі, Китаї, Сінгапурі та Пакистані. Компанія хоче збудувати 67 вітрових електроустановок загальною потужністю до 250 МВт, які будуть розміщені вздовж північного узбережжя озера Сиваш на Херсонщині. Французька Total Eren є незалежним виробником електроенергії, який розробляє, фінансує, інвестує, будує та експлуатує електростанції з відновлюваних джерел енергії у довгостроковій перспективі на глобальному рівні.

NBT у квітні 2018 року купила ТОВ “Сивашенергопром”, яке оперує вітропарком потужністю близько 3 МВт. Для реалізації цього будівництва у листопаді 2018 року ЄБРР схвалив виділення кредиту “Сивашенергопрому” на суму до 150 мільйонів євро. Обсяг інвестицій, передбачений договором, становить близько 450 мільйонів доларів США.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com