У Держдепі США розповіли, як допоможуть Україні перезимувати

3.11.2022, 14:32
130314

США намагатимуться допомогти Україні пройти через важку зиму, якщо росіяни продовжать атакувати критичну інфраструктуру країни.

Читайте також: Росіяни намагаються вийти на кордони Донеччини: у Міноборони розповіли про епіцентр боїв

Про це заявила помічниця державного секретаря США Карен Донфрід в інтерв’ю “РБК Україна”.

“Просто розпачливо бачити, що робить Росія, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі, намагаючись перетворити електрику і тепло на зброю, щоб приректи українців на холодну, темну зиму. Те, що відбувається сьогодні, просто огидно. Тому ми, як і багато ваших друзів, прагнемо допомогти вам зробити так, щоб цієї зими українці не сиділи в холоді та темряві”, – сказала вона.

Карен Донфрід зазначила, що один з елементів допомоги Україні у проходженні зимового періоду є систиеми протиповітряної оборони.

“Ми активно цим займаємося, як і багато наших союзників і партнерів. Я знаю, що чиновники тут думають про те, які є критичні вузли в енергетичній інфраструктурі, навколо яких ви хотіли б розмістити ці системи ППО”, –  сказала вона.

Другим елементом допомоги є обладнання, яке допоможе у відновленні критичної інфраструктури, яка вже постраждала. За словами Карен Донфрід, партнери працюють над тим, щоб знайти таке обладнання і передати його Україні.

“Інший аспект – коли ви відновлюєте ту енергетичну інфраструктуру, яка постраждала, чи маємо ми обладнання, яке ми можемо відправити вам? Чи є в інших європейських країнах таке обладнання, яке могло б стати вам у пригоді? Тому я думаю, що є багато різних елементів, над якими ми зараз працюємо, і ми продовжимо робити все можливе, щоб ви змогли пройти цю зиму”, – сказала помічниця держсекретаря США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com