У Дніпрі на заводі стався потужний вибух, пожежники цілу ніч гасили вогонь (фото, відео)

29.10.2019, 08:42
49367

У понеділок, 28 жовтня, в Дніпрі стався потужний вибух в районі промзони на вул. Байкальській, після чого виникла сильна пожежа. Як повідомляє видання “Днепр Вечерний“, вибух прогримів близько 22 години.

Читайте також: У центрі столиці стався вибух, двоє людей загинули (відео)

За інформацією видання, в радіусі кількох кілометрів трясло будинку і люди думали, що стався землетрус. За свідченням жителів району вибуху передувала спалах в районі олійноекстракційного заводу “Потоки”.

Після вибуху загорілися склади із сировиною на площі понад двісті квадратних метрів. Втім, рятувальникам довелося працювати із неабиякими труднощами. Адже на територію підприємства пропустили лише пожежних. Керівництву ДСНС пройти не дозволили, тому фахівці у телефонному режимі намагалися встановити, що саме сталося.

“Могла бути пилоповітряна суміш. Могла бути газоповітряна суміш. Може, у них балони з пропаном. І те, і інше вибухає з великою силою. Сильніше, ніж тротил вибухає”, – сказав Олександр Шевченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Олійноекстракційний завод відкрили рік тому. Влітку цього року власник заявив, що на додачу запрацює електростанція на біопаливі. Пуски були заплановані саме на осінь. Елекстростанція, за оголошеним планом, мала переробляти близько 350 тонн лузги на добу. Вона мала стати найпотужнішою в Україні елекстростанцією на біопаливі. Водночас жителі району виходили на акції протесту із скаргами на забруднення повітря. Що саме вибухнуло та які наслідки для довкілля, нині встановлюють експерти та правоохоронці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com