У Дніпрі слідчі викрили працівниць банку, які привласнили понад 500 тисяч гривень кредитних коштів

18.02.2020, 15:10
63679

Перебуваючи на посадах кредитних менеджерів у двох різних комерційних банках, мешканки Дніпра оформлювали кредити на громадян без їх відома та привласнювали отримані кредитні кошти.

Читайте також: Зеленський зняв відеоролик про доступні кредити (відео)

Про це повідомляє Національна поліція.

Як встановили слідчі, одна з працівниць банку видавала кредити фізичним особам, після чого передавала копії документів та інші особисті дані реальних людей подрузі, яка працювала таким же кредитним менеджером в іншому банку.  Друга зловмисниця оформлювала документи про видачу кредитних карток з лімітом приблизно 20 тис. гривень. Діючи за такою схемою, менеджерки протягом року знімали з карток гроші та оформлювали нові кредити на осіб без їх відома.

Для того, щоб схема продовжувала працювати й не була викрита службою безпеки банку, шахрайки періодично робили по кожному з кредитів мінімально допустимі платежі.

До втручання працівників поліції подругам вдалося заволодіти грошовими коштами банку на суму понад 500 тис. гривень.

Слідчі відділу розслідування економічних злочинів під оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області викрили їх злочинну схему та притягнули зловмисниць до кримінальної відповідальності.

Жінкам повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Їм обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Обвинувальний акт направлено на розгляд суду.

Завдяки співпраці слідчих та співробітників служби безпеки банку усі обставини злочину було встановлено. Жодна з осіб, на чиї імена було видано кредити не буде змушена доводити, що не отримувала кредитні гроші.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com