У Дніпрі за декілька хвилин звільнили 655 чиновників і працівників мерії

10.02.2021, 16:23
94330

Депутати міської ради Дніпра за лічені хвилини скоротили 655 співробітників районних адміністрацій і департаментів.

Читайте також: Михайло Подоляк: “Рейтинги – це така річ, з якою дуже часто просто граються”

Рішення було ухвалено на сесії 10 лютого голосами більшості присутніх у залі. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook мер міста Борис Філатов.

“Звільнили з мерії 655 осіб. Затвердили нову структуру. Сесія пройшла за 9 хвилин, враховуючи два рази виконання Гімну. Спасибі депутатському корпусу за переважну підтримку ініціатив міського голови. Рухаємося далі”, – написав він.

Раніше чиновник пояснив, що скорочення пов’язані зокрема з об’єднаннями деяких комунальних підприємств, звільненням “зайвого адміністративного персоналу” чи ліквідацією дублюючого функціоналу, або ж із заміною “перекладання паперів цифровими технологіями”.

Філатов пообіцяв надати містянам ” вичерпні пояснення щодо кожного конкретного випадку”. Тоді як звільненим із держустанов людям, за можливості, – альтернативне працевлаштування й дотримання їхніх трудових і соціальних прав.

Зазначається, що скорочення працівників держапарату стало другим етапом оптимізації структури міського господарства. На першому в Дніпрі укрупнили міські медичні заклади. Далі під оптимізацію потраплять бібліотеки, палаци культури, спортивні школи тощо.

Керівництво мерії Дніпра переконане, що такі заходи дозволять міському бюджету заощадити “десятки, якщо не сотні мільйонів гривень”, які обіцяють спрямувати на розвиток міської інфраструктури.

Пост мера Дніпра
Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com