У дворічного хлопчика із Закарпаття, хворого на поліомієліт, виявили ще й коронавірус

25.01.2022, 18:02
109963

У дворічної дитини із Закарпаття, яка захворіла на поліомієліт, виявили ще й коронавірусну інфекцію. Зараз хлопчик перебуває на лікування у львівській дитячій лікарні Охматдит.

Читайте також: Вчені дослідили, скільки часу COVID-штам Омікрон може жити на різних поверхнях

Як повідомила “Суспільному” головна епідеміологиня Львівської області та керівниця обласного лабораторного центру Наталія Тімко, у хлопчика – поліовірус другого типу. У маленького пацієнта спостергіається порушення рухової функції, зразки його біоматеріалів відправили на аналіз до Києва.

“Це є здичавілий вакцинний штам, такий самий виявили в дітей на Закарпатті. Тому зараз спеціалісти Закарпаття проводять епідрозслідування, де дитина могла заразитися. В Україні діє таке поняття, як епіднагляд за поліомієлітом: якщо дитина до 15 років звертається за медичною допомогою, в неї є ознаки порушення роботи м’язової системи, тобто парези чи паралічі, коли не може підняти ніжку, коли відсутні рефлекси, то лікарі з профілактичною метою беруть зразки біоматеріалів й скеровують у Київ у референс лабораторію для виявлення вірусів поліомієліту”, — пояснила Наталія Тімко.

У медзакладі, де перебуває хлопчик, кажуть, що у дитини – коронавірус, але малюк вже почувається краще.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com