У Фінляндії виявили прихований експорт 3,5 тисячі безпілотників до Росії

16.12.2023, 10:02
151393

Дві фінські компанії експортували підсанкційні товари військового призначення, які потрапляли до Росії. Серед них — безпілотники та електроніка.

Читайте також: Керував шпигунами і допомагав “Вагнеру”: один з головних шахраїв Німеччини працював на Росію – WSJ

Про це повідомили на сайті митниці Фінляндії.

Загалом було виявлено понад 30 випадків експорту або спроб експорту товарів, які підпадають під санкції, зокрема мікроконтролерів і напівпровідникових пристроїв. Митниця підозрює, що ці вантажі вартістю понад 600 тисяч євро потрапили до Росії.

Крім того, митниця підозрює, що майже 3 500 безпілотних літальних апаратів або дронів опинилися в Росії. Продукція була розмитнена для експорту до іншої країни. Безпілотники коштували понад два мільйони євро.

У цьому ж кримінальному провадженні також фігурує підозра у транзиті до Казахстану обладнання для зупинки безпілотників, яке належить до військової техніки. Транзит продукції, який відбувся навесні 2023 року, вимагав би дозволу на транзит військової техніки, однак компанія, про яку йдеться, не зверталася по такий дозвіл. Митниця підозрює, що ці товари загальною вартістю 350 тисяч євро також потрапили до Росії.

Обидві компанії пов’язані з однією особою і тісно співпрацювали. Одна з них займалася закупівлями підсанкційної продукції, інша – пересиланням товару до Росії.

Усього підозрюваних у скоєнні злочину шестеро, один з яких затриманий від вересня цього року. Розгляд обвинувачень у справі відбудеться у грудні 2023 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com