У Франції суд дозволив кукурікати півню

8.09.2019, 12:12
40946

Французький півень Моріс та його господарка Коррін Фессо вийшли переможцями у судовому спорі, в якому їхні сусіди вимагали заборонити птаху кукурікати вранці. Про це повідомляє BBC.

 Читайте також: В Росії випав перший сніг (відео)

4-річний півень проживає на острові Олерон на атлантичному узбережжі Франції, де останніми роками мешканці міст почали купляти будинки, аби відпочивати від галасу міста.

Проте Моріс як і раніше продовжує кукурікати рано вранці, що дуже не подобається подружжю Біронів. Жан-Луї Бірон подав у суд на подружжя Фессо ще в 2017 році, у позові йшлося, що крики півня розпочинаються в 4:30 ранку.

Цей судовий спір став предметом національних дебатів, бо демонстрував проблему урбанізації, коли виникає протистояння між сільськими жителями і тими, хто приїжджає з міста. Петиція на підтримку півня набрала близько 140 тисяч підписів.

“Село повинно залишатися таким, яким воно було завжди, і вони не повинні нам наказувати, аби ми глушили наші сільські звуки. Сьогодні Моріс здобув перемогу в ім’я усієї Франції”, −сказала господарка птаха після оголошення рішення суду.

Позивач вимагав від Фессо компенсацію у 1 тисячу євро, бо вважав, що Моріс порушую громадський спокій, але суддя міста Рошфор захистив право півня кукурікати зранку, ще й зобов’язав позивача заплатити власниці птаха компенсацію у ту ж таки тисячу євро.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com