У Франції заборонили хутряні ферми й диких тварин у цирках й дельфінаріях

30.09.2020, 10:11
85422

Франція планує заборонити хутряні ферми й використання диких тварин у пересувних цирках та тематичних парках. Три дельфінарії у Франції також не зможуть розводити нових дельфінів та косаток. Окрім того, у країні не дозволятимуть будівництво нових дельфінаріїв. Про це повідомила міністерка охорони довкілля країни Барбара Помпілі, пише ″Кореспондент″.

Читайте також: Проти компанії Nestle у Франції подали позов через тонни загиблої риби

“Наше ставлення до диких тварин змінилося”, – цитує міністерку інформагенція AFP. Помпілі додала, що захоплення дикими тваринами більше не повинно означати, що вони опинятимуться в неволі.

Використовувати косаток у шоу мають заборонити з 2022 року, дельфінів – з 2027-го. Заборона хутряних ферм має набути чинності з 2025 року. Міністерка уточнила, що прагне розпочати цей процес якнайшвидше.

Серед конкретних можливих заходів, які розглядає французький уряд, міністерка назвала створення заповідника для дельфінів і косаток. Для цирків і дельфінаріїв планують виділити пакет допомоги обсягом до восьми мільйонів євро.

Наразі незрозуміло, чи торкнуться зміни тематичних парків, у яких проводять шоу хижих птахів.

Рішення уряду – “історична перемога”, заявили в міжнародній організації захисту тварин Peta. Відома акторка й зоозахисниця Бріжіт Бардо також підтримала зміни. Натомість представники хутряної й циркової індустрії невдоволені, пише AFP. За різними оцінками, у французьких цирках нині утримують близько 500 диких звірів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com