У ФСБ підтримали Пригожина: чого вимагають від Путіна — Bloomberg

21.08.2023, 10:01
145429

Окремі представники Федеральної служби безпеки РФ виступають за те, щоб відправити у відставку начальника Генштабу російської армії Валерія Герасимова та міністра оборони Сергій Шойгу.

Читайте також: Росія буде піддана новим атакам новими способами – британська розвідка

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням поінформовані джерела.

За словами співрозмовників видання, деякі прихильники жорсткішого ведення воєнних дій, так звані “яструби війни” у ФСБ підтримали вимоги голови ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, який наполягав на зміні військового керівництва країни. Загалом  “яструби війни” в російській спецслужбі пропонують почати воювати в Україні агресивніше: оголосити військовий стан і повномасштабну мобілізацію.

Втім, наразі ознак того, що Кремль збирається зняти Шойгу та Герасимова з їхніх постів, поки що немає, констатує видання. Натомість влада карає тих, хто критикує військове керівництво країни.

Після заколоту ПВК “Вагнер” був допитаний і зник із публічного поля близький Пригожину генерал-полковник Сергій Суровікін, який буцімто перебуває під домашнім арештом без офіційного розслідування. Заступника Суровікіна, заступника головнокомандувача Повітряно-космічних сил генерал-полковника Андрія Юдіна, було звільнено зі служби.

Ще одного критика кремлівських методів ведення війни, російського терориста та верховоду бойовиків “ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), було заарештовано в липні за звинуваченням у публічних закликах до екстремізму.

Своєю чергою Кремль зробив кроки для більш рішучого реагування на погрози режиму. Держдума законодавчо надала право губернаторам із дозволу президента створювати власні військові компанії “для боротьби з незаконними збройними угрупованнями”. Нижня палата російського парламенту також схвалила законопроєкт щодо надання важкого озброєння Росгвардії.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com