У Гонконзі поліція кийками та з сльозогінним газом розігнала демонстрантів

1.07.2019, 11:54
31301

У місті, де розпочалися урочистості з нагоди 22-ї річниці переходу під юрисдикцію Китаю, поліція застосувала силу до демонстрантів, які намагались зайняти вулиці в урядовому кварталі. Вранці у понеділок, 1 липня, щодо маніфестантів, які намагалися перешкодити традиційній церемонії підняття прапорів, були застосовані сльозогінний газ та кийки. Є поранені. Про це пише “Кореспондент

Читайте також: Китай сколихнув потужний землетрус: загинуло 11 людей

Внаслідок цього церемонія підняття прапорів під звуки гімну відбулась за відсутності публіки, що було пояснено ″поганою погодою″. Глава адміністрації Керрі Лам і запрошені гості дивились трансляцію церемонії у розташованому поблизу конгрес-центрі. Опозиція вже заявила, що готує в річницю приєднання до Китаю масштабний протестний марш.

Останніми тижнями сотні тисяч жителів Гонконгу виходили на демонстрації проти ухвалення закону про видачу правопорушників за запитом китайської влади. За даними організаторів, в акціях брали участь понад мільйон людей. Це були найбільші протести в Гонконзі з часу передачі цієї колишньої британської колонії Китаю в 1997 році.

Читайте також: У ЦРУ заявили, що Huawei фінансують китайські спецслужби

На тлі масових протестів 15 червня Лам оголосила, що розгляд законопроєкту про екстрадицію до КНР призупинений на невизначений строк, оскільки громадськість висловлює сумніви щодо цього документа і в місті потрібно відновити спокій. Раніше Лам рішуче підтримувала законопроєкт про екстрадицію.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com