У Google розробили найпотужніший у світі комп’ютер

21.09.2019, 19:13
43089

Американська компанія Google створила найпотужніший в світі квантовий комп’ютер, в рази швидше проводить обчислення, ніж Summit від IBM, який вважається найпотужнішим в світі суперкомп’ютером. Про це повідомляє Financial Times в суботу, 21 вересня.

Читайте також: У роботі Google стався збій

Згідно з інформацією британського видання, розрахунок, на виконання якого пристрою від IBM потрібно 10 тисяч років, комп’ютер від Google зробив за 200 секунд, але дана інформація, вперше опублікована в науковій доповіді на сайті NASA, згодом була видалена.

Заараз квантовий комп’ютер від Google здатний виконувати тільки один технічний розрахунок, а до вирішення практичних завдань пристрій буде готовий через кілька років.

″Наскільки нам відомо, проведений експеримент представляє перше обчислення, яке може бути виконане тільки на квантовому процесорі″, – сказано в матеріалі.

Там же йдеться, що “таке серйозне прискорення в порівнянні з відомими класичними алгоритмами забезпечує експериментальну реалізацію квантової переваги в обчислювальній задачі”.

Газета пише, що розробники Google назвали свій комп’ютер “важливою віхою на шляху до повномасштабного квантового обчислювального процесу”.

Financial Times зазначає, що Google відмовився від відповідних коментарів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com