У ГПУ порушили три справи про великі розкрадання в оборонці

15.10.2019, 23:22
47198

Генеральна прокуратура порушила три кримінальні провадження про розкрадання великого обсягу бюджетних коштів в оборонній галузі. Про це повідомляє прес-служба ГПУ у вівторок, 15 жовтня.

Читайте також: Підозра через памперси: радник Кличка висміяв НАБУ

Справи відкриті за фактами “привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах” (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу).

Зокрема, повідомляють у відомстві, 15 жовтня зареєстровано кримінальне провадження за фактом розкрадання колишніми високопоставленими особами спільно з посадовими особами підприємств оборонного комплексу бюджетних коштів при виконанні державного оборонного замовлення з виготовлення 152-міліметрових боєприпасів для артилерійської системи Гіацинт.

Також, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом незаконного використання бюджетних коштів при виготовленні міномета Верба калібру 82 мм і розпочато досудове розслідування за фактом закупівлі бронемашин Oncilla польської компанії Mista за завищеними цінами.

Проведення досудового розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України. Інших деталей у ГПУ не пропонують.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com